Doc.gr
Σταύρου Σταυρινή

Σταύρου Σταυρινή

Διαιτολόγος


Πληροφορίες για Σταύρου Σταυρινή
Η Σταύρου Σταυρινή κατάγεται από την Κύπρο αλλά ζει και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση ως διαιτολόγος διατροφολόγος σε ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο με κύρια ασχολία την διατροφική αγωγή σε παιδιά. Ολοκλήρωσε με άριστα την πτυχιακή της διατριβή με θέμα«Αξιολόγηση θρέψης παιδιών προ σχολικής ηλικίας(3-5ετών) και αξιολόγηση διατροφικούσχήματος σε παιδικούς σταθμούς». Οι συμμετοχές της σε συνέδρια και σεμινάρια είναι πολλές. Ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας. Επίσης συμμετέχει εθελοντικά σε διάφορες εκδηλώσεις για ενημέρωση περί υγιεινής διατροφής. Της αρέσει να ασχολείται με την ζωγραφική, την μουσική και την λογοτεχνία.

Αξιολογήσεις για Σταύρου Σταυρινή

5 /5
Μέση βαθμολογία
από συνολικά 1 αξιολογήσεις
  • 5/5
    Συνολικά
  • 5/5
    Εξέταση
  • 5/5
    Αναμονή

Πολύ καλή και φιλική. Δεν πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και δεν σε πανικοβάλει-απελπίζει, κάτι που κάνουν πολλοί στον χώρο της διαιτολογίας-αδυνατίσματος.


Άρθρα

από Σταύρου Σταυρινή


Νέο έτος, νέοι στόχοι. Δώστε focus στη διατροφή σας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της υγείας σας. Με την έναρξη της νέας χρονιάς είναι σημαντικό να κάνουμε πιο ποιοτική τη διατροφή μας και συνεπώς την καθημερινότητα μας. Μη σας πιάνει, λοιπόν, πιανικός υπάρχουν μικρα tips για την διατροφή σας που θα σας επαναφέρουν στη γραμμή σας!


Οι διατροφικές συστάσεις για τη μητέρα που θηλάζει είναι όμοιες με αυτές κατά την κύηση.Η μητέρα που θηλάζει έχει ανάγκη από μια καλή διατροφή που χαρακτηρίζεται από ποικιλία.


Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μεταβολικό νόσημα στο οποίο η έλλειψη ινσουλίνης ευθύνεται για την μειωμένη ή ανεπαρκή χρησιμοποίηση της γλυκόζης. Η ανεπάρκεια ινσουλίνης έχει ως αποτέλεσμα την συσσώρευση μεγάλης ποσότητας γλυκόζης στο αίμα χωρίς την δυνατότητα χρησιμοποίησης της.


Δυσκοιλιότητα καθορίζεται η κατάσταση εκείνη η οποία προέρχεται από μειωμένη συχνότητα αφόδευσης, ανεπαρκή ποσότητα κοπράνων ή παραγωγή σκληρών και στεγνών κοπράνων. Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες το υπόλειμμα της τροφής αποβάλλεται ως κόπρανα μετά από 24 έως 72 ώρες.


Δείτε περισσότερα άρθρα από Σταύρου Σταυρινή