Doc.gr
Posted: Thursday, 09 January 2014
Νέο έτος, νέοι στόχοι ! Ξεκινήστε  τη νέα χρονιά με στόχο τη βελτίωση της υγείας σας ! :)
Και τώρα τι θα κάνω, με τα κιλά που πήρα ;; Η ζυγαριά ανέβηκε λιγάκι και με πιάνει πανικός !!! Έτσι συνήθως αντιδρούν οι περισσότεροι (γυναίκες και άντρες) μετά την περίοδο των γιορτών. 
Εντάξει, λοιπόν, τι κι αν φάγαμε λιγάκι παραπάνω στις γιορτές;; δεν χάθηκε ο κόσμος !!!
Λάθος !!! Φυσικά και δεν θα απελπιστείτε με  2-3 κιλά που πήρατε τώρα αλλά ας μην εφησυχαζεστε, διότι το πιο πιθανόν είναι να σας μείνουν.  Ώρα, λοιπόν, να εφαρμόσετε τις παρακάτω συμβουλές για να ξαναβρείτε τη γραμμή σας!!  

Γλυκά τέλος !!

Νομίζω αρκετά γλυκά φάγατε όλοι σας αυτές τις μέρες!! Αντί για γλυκό, προτιμήστε ένα φρούτο που είναι πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες κ.ά και μάλιστα ικανοποιεί την όρεξη για γλυκό!!  

Πιείτε πολύ νερό!!!!!!

Το σώμα αποτελείτε κατά 60% από νερό !!! Με πρόφαση το κρύο πολλοί ξεχνάνε να πιουν νερό, διότι δεν διψάνε κι όμως  το σώμα μας διψά !!! Είναι απαραίτητο να πίνουμε 1,5 λίτρο νερό τη μέρα !!  

Γυμναστείτε !!!

Βγείτε έξω και περπατήστε !!! 40 λεπτά περπάτημα 2-3 φορές την βδομάδα βοήθα στην διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Επίσης, βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος και την καλή λειτουργία της καρδιάς. Αν σας αρέσει το ποδήλατο, ευκαιρία να κάνετε βόλτες στην πόλη.  

Φάτε φρούτα και λαχανικά !!!

Μην ξεχνάτε να τρώτε φρούτα και λαχανικά!! 5 μερίδες τη μέρα είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου καθώς και την πρόσληψη βιταμινών μέταλλων και ιχνοστοιχείων.  

Περιορίστε τα λιπαρά!!!
Προτιμήστε όσπρια, σαλάτες, ψάρια και περιορίστε το κόκκινο κρέας. Επίσης, αποφύγετε τα τηγανητά, γρήγορο φαγητό (fast food) κλπ.    

  • Διάδωσέ αυτό το άρθρο: